Friday, 15 January 2016

Është kaq e vështirë të duash sot.....

Nuk e di, mbase më ndodh vetëm mua të kryqëzoj mendjen dhe të kërkoj heshtjen të më përqafojë deri në palcë,  të mos dëgjoj asgjë, madje as psherëtimat më të pa kapshme për veshin. Në atë çast dua të rri me veten, si dy miq të cilët përmallshëm kanë kapërcyer kohen për t'u gjendur sërish të mbështetur dhe të përqafuar në miqësinë e njëri tjetrit...
Vetja ime është kaq e përqëndruar në ato që mendja ime i sërvir,  si në maje të gishtave dhe si për të mos guxuar të prishë qetësisë përreth.
Në këtë moment ndjej se të duash është një sfidë...dashuria duket gjëja më e pamundur e kësaj ecje....të derdhësh dashuri është sikur të pretendosh që me ujë të zbutësh hekurin, gurin, ashpërsitë, të derdhësh dashuri është si të pretendosh që përqafimi yt të ndjehet nga pema me apo pa fruta. Dashuria është një përqafim, nga ato përqafime që vetëm një person i zhveshur nga komplekset paragjykuese të syve përreth di ta dhurojë, është ai përqafim që të dhurohet nga një mik/e, nga një bashkëshort/e, koleg/e apo thjeshtë një i njohur, në sy të të gjithë botës, i cili befas të shkëput nga ata sy thumbues duke të dërguar në atë që mund ta quash me plot qenien "Jetë", në atë ndjesinë sikur drita hyri deri në qelizat e tua më të errta.
Të duash sot është gjëja më e vështirë, ja për shembull t'i thuash një njeriu që të bën të ndjehesh me fat që e ke në jeten tënde "të dua" është thuajse pamundur. Atë të dua duhet ta shoqërosh me një everest sqarime për mënyren se si e do, sepse kjo dashuria në jetën tonë të përditshme është bërë si një bashkëshorte shtëpiake që duhet t'i kushtohet verbërisht vetëm të zgjedhurit të saj. Të zënë veshët çdo ditë "vetëm  një mund të duash, vetëm një duhet të duash"  ndryshe je një e keqe për moralistët dhe ne të gjorët kërkojmë shpëtim në gjuhë të huaja për ta shprehur këtë dashuri atyre përtej të vetmit, si një "Ti voglio tanto bene" etj. Uh ndjehemi të lehtësuar se mesazh marrësi nuk do na keqkuptojë, sytë thumbues do të drejtohen diku gjetke në misione të tjera...
Është kaq e vështirë të duash, të shprehësh dashurinë sot, madje edhe të kërkosh një përqafim, nga ato të mbushur plot jetë, nga ato që të bëjnë të ndalosh frymën vetëm për ta ndjerë, nga ato përqafime që ndalojnë edhe kohen në qenien tënde.
Të humbasësh dikë, një mik, një mike, të humbasësh dikë të shtrejtë sepse koha ja doli të hyjë në mes, është si një oqean që nuk mbushet, që nuk ngopet kurrë sado ujë të hedhësh në të, kalojnë kohra dhe kur je përballë tij/saj ndjehesh kokëulur, nuk dëshiron ta shohësh ndryshe nga cfarë ka qenë dhe ashtu është e pamundur, moralizmat bënë të veten, të duash është kaq e vështirë, kufizohemi dhe tërhiqemi  nga njerëzit që na duan, duhet të duam vetëm një, e nëse guxon të duash dikë tjetër do jesh një e çmendur që beson se dashuria është universale....
Në fakt është kaq e vështirë të duash edhe pse kjo botë për t'u shëruar nuk ka aq nevojë për kura, sa ka nevojë për dashuri...

1 comment:

 1. Good morning, how are you?

  My name is Emilio, I am a Spanish boy and I live in a town near to Madrid. I am a very interested person in knowing things so different as the culture, the way of life of the inhabitants of our planet, the fauna, the flora, and the landscapes of all the countries of the world etc. in summary, I am a person that enjoys traveling, learning and respecting people's diversity from all over the world.

  I would love to travel and meet in person all the aspects above mentioned, but unfortunately as this is very expensive and my purchasing power is quite small, so I devised a way to travel with the imagination in every corner of our planet. A few years ago I started a collection of used stamps because through them, you can see pictures about fauna, flora, monuments, landscapes etc. from all the countries. As every day is more and more difficult to get stamps, some years ago I started a new collection in order to get traditional letters addressed to me in which my goal was to get at least 1 letter from each country in the world. This modest goal is feasible to reach in the most part of countries, but unfortunately, it is impossible to achieve in other various territories for several reasons, either because they are very small countries with very few population, either because they are countries at war, either because they are countries with extreme poverty or because for whatever reason the postal system is not functioning properly.

  For all this, I would ask you one small favor:
  Would you be so kind as to send me a letter by traditional mail from Albania? I understand perfectly that you think that your blog is not the appropriate place to ask this, and even, is very probably that you ignore my letter, but I would call your attention to the difficulty involved in getting a letter from that country, and also I don’t know anyone neither where to write in Albania in order to increase my collection. a letter for me is like a little souvenir, like if I have had visited that territory with my imagination and at same time, the arrival of the letters from a country is a sign of peace and normality and an original way to promote a country in the world. My postal address is the following one:

  Emilio Fernandez Esteban
  Avenida Juan de la Cierva, 44
  28902 Getafe (Madrid)
  Spain

  If you wish, you can visit my blog www.cartasenmibuzon.blogspot.com where you can see the pictures of all the letters that I have received from whole World.

  Finally, I would like to thank the attention given to this letter, and whether you can help me or not, I send my best wishes for peace, health and happiness for you, your family and all your dear beings.

  Yours Sincerely

  Emilio Fernandez

  ReplyDelete